• Facebook icoon
  • Twitter icoon
  • Linkedin icoon
  • Flickr icoon
  • Email icoon
Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto

Over mij

Mijn naam is Bouke de Graaf. Al vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in dieren en natuur. Aangezien mijn vader vogelkijker is, zat de liefde voor de natuur er al vroeg in. Hoewel mijn kennis over vogels uiteraard het beste was ben ik mij op latere leeftijd ook gaan interesseren in andere diersoorten. Tegenwoordig houd ik mij bezig met de determinatie van vogels, zoogdieren, reptielen, amfibiën en sinds enige tijd ook vissen en insecten. Vooral tijdens mijn reizen ben ik hier actief mee bezig. Met verrekijker en fototoestel ga ik op zoek naar nieuwe diersoorten. Vanaf 2011 ben ik begonnen om tijdens deze reizen dagboeken bij te houden en alle waargenomen dieren te documenteren.

Bouke de Graaf in lake Mburo, Oeganda

Deze foto is genomen in Lake Mburo in Oeganda in 2012. Op de achtergrond zijn een paar impala's (Common Impala, Aepyceros melampus melampus) te zien. Het betreft de ondersoort melampus.

Ik wilde al langere tijd mijn reisverslagen online zetten maar had eigenlijk geen idee waar en hoe. In 2013 ben ik daarom begonnen met een studie webdesign en zo kreeg ik al gauw de smaak te pakken. De website heb ik zelf ontworpen en geschreven.

Bouke de Graaf met een vos in de Amsterdamse waterleidingduinen

Een vos (Red Fox, Vulpes vulpes) bij de Amsterdamse waterleidingduinen. Doordat sommige mensen de dieren voeren zijn ze niet zo schuw meer als ze zouden moeten zijn. Hierdoor kon ik echter wel een paar mooie foto's van de vos nemen.

In maart 2014 kregen mijn vriendin Stephanie en ik een prachtige dochter, Fenna. De verre reizen zullen hierdoor waarschijnlijk even afgelopen zijn de komende tijd, maar dit is een mooie kans om al het moois dicht bij huis te bewonderen. We zullen in elk geval proberen zoveel mogelijk op vakantie te blijven gaan.

Bouke de Graaf in Bonaire met een groene leguaan

Een foto van mij in Washington-Slagbaai National Park in Bonaire in 2013, voor mij zit een Groene Leguaan (Green Iguana, Iguana iguana).

De meeste foto's heb ik gemaakt met mijn digitale camera, de Sony DSC HX-100V. Voor mij een ideale reiscamera omdat hij niet veel ruimte in beslag neemt. Ook hoef ik zo niet, net als bij een spiegelreflex, met extra lenzen in de weer. Dankzij de 30 keer optische zoom kan ik de dieren toch dichtbij halen en de soorten op deze manier achterhalen. De kwaliteit is uiteraard niet zo goed als een spiegelreflex maar zeker goed genoeg voor mooie hobbyfoto's.