• Facebook icoon
  • Twitter icoon
  • Linkedin icoon
  • Flickr icoon
  • Email icoon
Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto

Reisverslag Frankrijk

Inleiding

Dit jaar zal onze reisbestemming het plaatsje Saint-Privat-des-Vieux in Frankrijk zijn. Dit ligt in het zuiden Frankrijk naast de plaats Alès in de provincie Languedoc-Roussilon. Peter en Helga, de ouders van mijn schoonzus hebben een huis in Frankrijk en hier zullen we deze vakantie verblijven. Het huis ligt vlakbij het natuurgebied “de Cevennen” en ook “de Camarque” ligt binnen een redelijke afstand. Toch ben ik door de zorg voor onze dochter niet zo vrij om te bewegen als normaal en zal ik mij wat meer moeten richten op de dieren rondom het huis. Een mooie kans om mij eens wat meer te richten op andere diersoorten zoals bijvoorbeeld insecten. Deze laat ik normaal namelijk wat meer links liggen.

ik met Fenna

Deze vakantie heb ik wat extra bagage mee te sjouwen!

Door de geboorte van onze dochter Fenna (dit voorjaar) is het alweer even geleden dat we op vakantie zijn geweest. De helft van de tijd zullen we gezelschap hebben van mijn zwager Marcel, schoonzus Valerie en hun 2-jarige dochter Filippa. Na 5 dagen zullen zij huiswaarts keren en zullen we de laatste dagen met zijn drieën over blijven. We hebben ook nog een dag afgesproken met onze vrienden Kevin en Jolanda, die in de buurt van Béziers verblijven voor hun vakantie.

ik met Fenna

Samen met Fenna bij een uikijkpunt in de Cevennen.

Het zal qua hoeveelheid dieren een iets mindere vakantie zijn dan normaal, maar toch spot ik in deze tijd nog 57 vogelsoorten, 2 soorten zoogdieren, 2 soorten reptielen, 46 soorten insecten en 2 soorten vissen.

vakantiehuis in Frankrijk

Het huis van Peter en Helga.