• Facebook icoon
  • Twitter icoon
  • Linkedin icoon
  • Flickr icoon
  • Email icoon
Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto

Reisverslag Frankrijk

Dag 1 (08-09-2014) Eerste vliegreis met onze dochter Fenna

We vliegen om 18:45 uur vanaf Rotterdam Airport naar Montpellier. Mijn vader is zo vriendelijk om ons even af te zetten. Als we in het vliegtuig zitten komen voor ons drie heren te zitten die iets te diep in het glaasje hebben gekeken. De drukste van het stel draait zich naar ons om, kijkt Fenna aan en zegt met een knipoog: Jij gaat toch geen herrie maken he?! Terwijl hij dit zegt komt een sterke alcoholwalm onze kant op. Ik kan jullie vertellen dat onze dochter zich voorbeeldig heeft gedragen en geen kick heeft gegeven de hele vlucht. Dit kan ik van de druktemaker helaas niet zeggen… De vlucht duurt gelukkig maar anderhalf uur dus het is te doen.

ik met Fenna

Op de luchthaven van Rotterdam, vlak voordat we vertrekken.

Nadat we geland zijn en de luier van Fenna met risico hebben verschoond op een stilstaande bagageloopband pakken we onze koffers. We hebben een huurauto gereserveerd en deze halen we gelijk op naast de luchthaven. Het is een gloednieuwe 5-deurs VW Polo dus daar komen we de tijd wel mee door. De auto heeft navigatie en we voeren het adres in waar we hebben afgesproken. Het is al flink donker als we eenmaal op de weg zitten. We hebben afgesproken met Marcel, mijn zwager, aan het einde van de snelweg bij Alès bij de McDonalds. Het is een kleine 2 uur rijden.

Nadat we de eerste tolweg zijn gepasseerd leidt de navigatie ons naar een N-weg. Hier blijven we een hele tijd op rijden en ik begin mezelf af te vragen of dit de snelweg is die Marcel bedoelde. Na anderhalf uur komen we aan bij Alès en zien we een McDonalds zitten. We bellen Marcel om te zeggen dat we op de parkeerplaats staan. Hij zegt dat hij daar ook staat en ons niet ziet. Blijkbaar staan we dus toch bij de verkeerde en zat aan het einde van de N-weg toevallig ook een McDonalds. We spreken daarom maar af in het begin van de straat van de straat waar de villa zit, maar werken eerst nog snel een paar hamburgers naar binnen. Het is namelijk lastig te vinden als je niet precies weet waar je moet zijn. Een kwartiertje later arriveren we op de afgesproken plek. Marcel komt niet veel later aanrijden en we rijden achter hem aan. Vijf minuutjes later komen we aan bij het huis. Het is bijna middernacht en Valerie, mijn schoonzus, is dan jarig. Ze heeft ons opgewacht en we kunnen haar dus alvast feliciteren. We drinken nog gezellig wat voordat we gaan slapen.