• Facebook icoon
  • Twitter icoon
  • Linkedin icoon
  • Flickr icoon
  • Email icoon
Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto

Reisverslag Frankrijk

Dag 10 (17-09-2014) Regen, regen en nog eens regen

Als ik er ’s morgens uit ben is het buiten flink aan het regenen. We hebben nog genoeg eten in huis dus ik hoef de deur niet uit. Als ik Fenna de fles heb gegeven en Steef is er inmiddels ook uit en we hebben ontbeten besluiten we maar een rustdag te houden. Om ergens in de regen te gaan lopen met Fenna schiet ook niet echt op! Tot 16:00 uur luieren we wat op de bank. Daarna besluiten we even boodschappen te doen in Alès. Vlakbij zit een Lidl en hier doen we even boodschappen voor de komende dagen. Op de terugweg zie ik op een elektriciteitsdraad een Geelgors (Yellowhammer, Emberiza citrinella). Op dezelfde draad zitten ook nog een aantal zwarte roodstaarten en turkse tortels en in struiken langs de weg zitten grote groepjes huismussen.

huismus

Huismus (House Sparrow, Passer domesticus balearoibericus). Het gaat om de ondersoort balearoibericus.

Als we op de terugweg het bruggetje bij de beek passeren zie ik dat er weinig over is van het kalme beekje en dat het een flinke beek is geworden. Wat zo een nachtje regen voor gevolg kan hebben! Terug aangekomen zitten er op de veranda voor het huis een aantal slakken, die door de regen ineens tevoorschijn zijn gekomen. Om ook nog weekdieren aan mijn verslagen toe te voegen gaat mij toch echt te ver. Ik heb mijn handen al vol aan het uitzoeken van de andere diersoorten dus houd ik het maar gewoon bij een slak.

slak

Voor het huis zit deze mooie slak.

Na wat foto’s van de slakken maak ik het eten klaar terwijl Steef Fenna een hapje geeft. Op het menu staat rijst met kip en verschillende groenten. We hebben bij de Lidl een sausje voor bij de kip gehaald en dit blijkt een goede keus te zijn geweest! Het gerecht is heerlijk! Terwijl we zitten te eten gaat het buiten steeds harder regenen en in de verte begint het te onweren.

Als we na het eten voor de televisie zitten komt het onweer steeds dichterbij en worden de knallen steeds harder. Op een gegeven moment is er zo een harde knal dat de stroom uitvalt. In het donker kijken we elkaar aan terwijl het gedonder door blijft gaan. Fenna slaapt er gelukkig doorheen en dus kruipen we maar bij elkaar op de bank. Als na een kwartier de stroom het weer doet zien we dat de digitale tv het wel voor het moment begeven heeft. We zullen de rest van de avond dus weer een beroep moeten doen op onze boeken...