• Facebook icoon
  • Twitter icoon
  • Linkedin icoon
  • Flickr icoon
  • Email icoon
Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto

Reisverslag Frankrijk

Dag 5 (12-09-2014) Afscheid van Marcel, Valerie en Filippa

Ik ben wat later wakker dan normaal, en als ik in de woonkamer kom zijn Marcel, Valerie en Filippa al op. Ik haal Fenna, die inmiddels ook wakker is, uit bed en geef haar een flesje. De anderen gaan ondertussen naar de bakker in Alès. Als ik Fenna in de box leg zodat ze kan spelen zie ik rondom het huisje een aantal nieuwe insecten, de Geelvleugeluil (Straw Underwing, Thalpophila matura), Bidsprinkhaan (European Mantis, Mantis religiosa) en de Reuzenbladhaan (Bloody-Nosed Beetle, Timarcha tenebricosa). Na het ontbijt mag ik even aan het werk. Ik heb namelijk beloofd even naar het lampje buiten te kijken omdat deze het niet meer doet. Samen met Marcel ga ik aan de slag, en na een kwartiertje hebben we ‘m weer aan de praat gekregen. In de bomen rondom het huis zie ik nog een groepje Staartmezen (Long-Tailed Tit, Aegithalos caudatus).

geelvleugeluil

Geelvleugeluil (Straw Underwing, Thalpophila matura).

De rest van de ochtend doe ik het, tussen de hapjes en het vermaken van Fenna door, lekker rustig aan en rust lekker uit bij het zwembad. Bij het zwembad zie ik nog een Keizersmantel (Silver-Washed Fritillary, Argynnis paphia), een oranje vlindersoort met zwarte stipjes.

keizersmantel

Keizersmantel (Silver-Washed Fritillary, Argynnis paphia thalassata). Het gaat om de ondersoort thalassata.

Marcel, Valerie en Filippa zullen deze avond terug vliegen naar Nederland. Zij waren al een week op vakantie toen wij aankwamen in Frankrijk. De tweede week zullen we met zijn drietjes zijn. Ik zal ze afzetten bij het vliegveld van Montpellier. Voordat we vertrekken zie ik ook nog bruine bidsprinkhanen, deze soort kan zowel groen als bruin zijn en het zijn dus geen aparte soorten.

bidsprinkhaan

Bidsprinkhaan (European Mantis, Mantis religiosa religiosa). Het gaat om de ondersoort religiosa.

Om 18:00 uur willen we gaan rijden en dus sta ik al wat vroeger dan gewoonlijk in de keuken om eten te maken. Ietsje later dan gepland stappen we in de auto en vertrekken richting de luchthaven. We moeten eerst nog langs de luchthaven van Nimes om de auto van Peter en Helga, de ouders van Valerie en de eigenaren van de villa, in de parkeergarage te zetten. Het laatste stuk zullen ze met mij rijden. Het is een beetje proppen maar het past gelukkig net allemaal. Rond 20:00 uur komen we aan bij de luchthaven van Montpellier en omdat de vlucht al om 21:00 uur gaat stappen ze snel uit en nemen we snel afscheid. Daarna rijd ik terug naar Saint-Privat-des-Vieux. Als ik terug ben drinken we nog een lekker rood wijntje op het terras voordat we ons bedje induiken.