• Facebook icoon
  • Twitter icoon
  • Linkedin icoon
  • Flickr icoon
  • Email icoon
Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto

Reisverslag Frankrijk

Dag 6 (13-09-2014) Reddingsacties bij het zwembad

Deze morgen ben ik er vroeg uit en ik haal de mountainbike maar weer eens tevoorschijn en fiets naar het bruggetje met de beek. Ik blijf hier een half uurtje zitten en kan in die tijd de Vuurgoudhaan (Common Firecrest, Regulus ignicapilla), Tijgerblauwtje (Peablue, Lampides boeticus), en de Argusvlinder (Wall Brown, Lasiommata megera) aan mijn lijstje toevoegen. Ook rij ik nog het bospaadje in waar ik een aantal dagen eerder al had gereden en zie hier nog een Zwartkop (Eurasian Blackcap, Sylvia atricapilla) en twee Roodborstjes (European Robin, Erithacus rubecula). Ook zie ik nog een vogeltje die op een braamsluiper lijkt maar ik kan deze niet goed genoeg zien om er zeker van te zijn. Hierna keer ik terug voor het ontbijt.

tijgerblauwtje

Tijgerblauwtje (Peablue, Lampides boeticus).

Na het ontbijt zie ik rondom de villa nog een aantal nieuwe insectensoorten, de Nederlandse naam? (Maroccan Locust, Dociostaurus maroccanus), Huisvlieg (Housefly, Musca domestica), Atalanta (Red Admiral, Vanessa atalanta) en de Nederlandse naam? (Engelse naam?, Gonocerus insidiator). Ik speel nog lekker samen met Steef wat met Fenna en als we haar op bed hebben gelegd besluit ik een lekkere duik in het zwembad te nemen. We hebben allebei vandaag niet heel veel zin om nog weg te gaan en zullen een dag later toch naar de Cevennen gaan.

Nederlandse naam?

Nederlandse naam? (Engelse naam?, Gonocerus insidiator).

Als ik in het zwembad lig valt het me op dat er veel levende insecten in het water drijven. Ik maak een mooie deal met ze. Ik red hun leven en leg ze op de kant en in ruil poseren zij prachtig voor de camera zonder weg te lopen of vliegen. In korte tijd zie ik hierdoor weer een aantal nieuwe insectensoorten, de Sint-Jansvlinder (Six-Spot Burnet, Zygaena filipendulae), Nederlandse naam? (Engelse naam?, Diplazon laetatorius)en een soort vlieg met zwarte vlekken op zijn vleugels die ik in mijn insectenboekje niet terug kan vinden.

sint-Jansvlinder

Sint-Jansvlinder (Six-Spot Burnet, Zygaena filipendulae).

Nadat we Fenna een hapje hebben gegeven eten we zelf wat. We hebben nog pasta over van de dag ervoor dus dat scheelt. Na het eten zijn we een beetje moe van al het geluier en nadat we Fenna op bed hebben gelegd nemen we lekker plaats achter de televisie in de woonkamer. Er is digitale TV dus we kunnen lekker genieten van onze Nederlandse programma’s. Rond 23:00 uur gaan we richting bed.