• Facebook icoon
  • Twitter icoon
  • Linkedin icoon
  • Flickr icoon
  • Email icoon
Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto

Reisverslag Frankrijk

Dag 8 (15-09-2014) Bezoek van onze vrienden Kevin en Jolanda

Voor de verandering doet Steef een keer de ochtendshift en kan ik nog even lekker blijven luieren tot een uurtje of 9. Vandaag krijgen we bezoek van onze vrienden Kevin en Jolanda, die zelf 2 weken op vakantie zijn in Béziers. Deze plaats ligt ten zuiden van Montpellier op 2 uurtjes afstand van de villa. Zij komen eerst naar ons en dan zullen we beslissen of we nog wat gaan ondernemen of niet. Nadat we ontbeten hebben en ik op de hor nog een Nederlandse naam? (Engelse naam?, Cloeon dipterum) zie zitten, een haft oftewel een soort eendagsvlieg, bellen we even met elkaar. Zij verwachten rond het middaguur bij ons te zijn. Het is bewolkt buiten en ik hoop dat later op de dag de zon nog zal doorbreken. Nadat we Fenna op bed hebben gelegd rij ik even naar de bakker in Alès zodat we tijdens de lunch lekkere verse stokbroden en croissantjes hebben.

eendagsvlieg

Nederlandse naam? (Engelse naam?, Cloeon dipterum).

Stipt om 12:00 uur arriveren Kevin en Jolanda. We hebben de tafel in de tuin al gedekt en de zon is gelukkig ook al een beetje doorgebroken. Na het eten hebben we eigenlijk allemaal niet zo heel veel zin om nog wat te ondernemen dus besluiten we lekker bij het zwembad te blijven. Kevin en ik duiken erin en houden ons het grootste gedeelte van de middag bezig met het overgooien van een bal. In de kleine pauzes op de kant zie ik nog twee insectensoorten, de Bruine Bosrankspanner (Small Waved Umber, Horisme vitalbata) en een gehavende Jasiusvlinder (Two-Tailed Pasha, Charaxes jasius). De dames doen het verder rustig aan en liggen lekker in de zon of spelen wat met Fenna.

jasiusvlinder

Een gehavende Jasiusvlinder (Two-Tailed Pasha, Charaxes jasius) bij het zwembad. Het gaat om de ondersoort jasius.

We hadden het idee om te gaan barbecueën maar naarmate het later wordt begint het dicht te trekken en verschijnen er langzaam donkere wolken. We nemen daarom maar het zekere voor het onzekere en maken kip met rijst en groenten. Op de muur van het huis fotografeer ik nog een Nederlandse naam? (Engelse naam?, Cymbalophora pudica) en een Nederlandse naam? (Engelse naam?, Peribatodes ilicaria).

mot

Ik vind het vreemd dat aan deze opvallende mottensoort nog geen Nederlandse en Engelse naam gegeven is. Enkel de latijnse naam Cymbalophora pudica is terug te vinden.

We eten nog wel buiten maar als we net ons toetje op hebben komen de eerste regendruppels naar beneden. We leggen Fenna op bed en gaan in de woonkamer zitten. Ook zij vinden het heerlijk weer eens Nederlandse televisie te kunnen kijken. Inmiddels is het buiten harder gaan regenen en ook gaan onweren. Het is eigenlijk onverantwoord om het stuk in dit weer terug te gaan rijden en daarom besluiten we dat zij een nachtje bij ons blijven slapen. De rest van de avond hangen we voor de televisie en spelen nog een spelletje dat we vanuit Nederland mee hebben genomen, gepaard met een wijntje en een biertje. Na twaalven zoeken we ons bedje op.