• Facebook icoon
  • Twitter icoon
  • Linkedin icoon
  • Flickr icoon
  • Email icoon
Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto

Reisverslag Griekenland

Inleiding

De eerste vakantie van 2015 zal zijn naar Griekenland. In plaats van naar één van de eilanden te gaan hebben we besloten het vaste land te bezoeken. We zullen twee weken gaan. Op internet heb ik veel goede verhalen gelezen over de provincie Macedonië, met centraal gelegen, de grote stad Thessaloniki. Oostelijk van deze stad liggen de drie bekende schiereilanden van Halkidiki, die als een soort kraaienpoot in de zee liggen. Wij hebben een vakantiehuis geboekt boven het middelste schiereiland vlakbij het plaatsje Taxiarchis.

Fenna de Graaf en Stephanie Kluiters bij een Europese Moerasschildpad bij het Sani Beach Resort

Foto van Steef en Fenna bij een Europese Moerasschildpad (European Pond Terrapin, Emys orbicularis) bij het Sani Beach Resort.

Fenna is inmiddels 15 maanden. Hierdoor zijn we weer iets flexibeler dan onze laatste vakantie in Frankrijk, waar zij echt nog een baby was. Toch doet zij nog twee slaapjes per dag waar we wel rekening mee moeten houden. Ook deze vakantie zal ik mij daarom weer, naast de andere dieren, richten op de insecten in de directe omgeving van ons huis.

Bouke de Graaf bij een Griekse Landschildpad (Hermann’s Tortoise, Testudo hermanni) in Thessaloniki

Foto van mij met een Griekse Landschildpad (Hermann’s Tortoise, Testudo hermanni) in Thessaloniki.

In januari ben ik begonnen aan een nieuwe baan waarin ik veel energie heb gestoken. Deze vakantie is daarom meer dan welkom!

Fenna de Graaf met een Syrische Knoflookpad (Eastern Spadefoot, Pelobates syriacus)

De liefde voor de natuur wordt ook Fenna met de paplepel ingegoten! Hier laat ik haar een Syrische Knoflookpad (Eastern Spadefoot, Pelobates syriacus) zien bij het Sani Beach Resort.

Het zal voor Europese begrippen een fantastische vakantie worden waarin we 90 vogels, 8 reptielen, 2 amfibieën, 20 vissen en 80 insecten zien. Zoogdieren zien we deze vakantie helaas niet, althans, geen levende. Naast de weg zien we regelmatig dode bunzings, egels en één dode das.

Bouke de Graaf en Fenna de Graaf bij Sani Beach Resort

De babydraagzak fungeert ook goed als telescoophouder! Aan het wandelen bij het moerasgeboed bij het Sani Beach Resort.