• Facebook icoon
  • Twitter icoon
  • Linkedin icoon
  • Flickr icoon
  • Email icoon
Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto

Reisverslag Nieuw-Zeeland en Hongkong

Inleiding

In 2004 gaan mijn ouders (Piet en Ria), broer (Wietse), zusjes (Tjitske en Dieuwke) en ik voor de eerste keer dat buiten Europa op reis. De reden voor deze reis is het weerzien met mijn zusje Tjitske, die een half jaar eerder voor een backpack avontuur naar Australië is gegaan. Mijn ouders vonden het leuk om haar halverwege met de rest van de familie op te zoeken. In eerste instantie was de bedoeling dit in Australië te doen, maar na het zien van de film “Lord of the Rings” werd de bestemming bijgesteld naar Nieuw-Zeeland.

Camper

De camper waarmee we het grootste gedeelte van de reis door het land heen trekken.

Dit reisverslag schrijf ik met terugwerkende kracht, vele jaren later dan de daadwerkelijke reis. Omdat ik in deze tijd nog geen dagboeken en diersoorten bijhield, moet ik dit doen aan de hand van de foto’s, de herinneringen die ik nog heb en een dagboekje wat mijn moeder Ria heeft bijgehouden.

Bouke de Graaf met een Kea

Foto van mij met een Kea (Kea, Nestor notabilis), bij "Arthur's Pass".

In deze periode in mijn leven hield ik mij meer bezig met feestjes, dan met serieuze zaken, en ook aan het vogelkijken had ik al een tijdje geen aandacht besteedt. Deze vakantie zal ik de liefde voor dieren en natuur echter weer helemaal hervinden!

De kinderen op het strand van Coquille Bay

De kinderen op het strand van Coquille Bay, aan de noordkust van het Zuidereiland.

Nieuw-Zeeland is een perfect vakantieland voor 3 weken vakantie. Met een camper is het namelijk mogelijk om een hoop plekken te bezichtigen op zowel het Noordereiland als het Zuidereiland.

Bouke de Graaf bij de Key Summit Track

Foto van mij en Wietse bij de "Key Summit Track".

Tijdens deze reis maak ik gebruik van een simpele oude camera, die nog op fotorolletjes werkt. Gelukkig heeft mijn broer speciaal voor deze vakantie een nieuwe digitale camera aangeschaft, iets wat nog niet zo lang bestond in deze tijd. Dankzij deze foto's kan ik het reisverslag van mooie plaatjes voorzien!

Bouke de Graaf met Nieuw-Zeelandse zeebeer

Foto van mij met een Nieuw-Zeelandse Zeebeer (New Zealand Fur Seal, Arctocephalus forsteri).