• Facebook icoon
  • Twitter icoon
  • Linkedin icoon
  • Flickr icoon
  • Email icoon
Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto

Reisverslag Oeganda

Inleiding

groepsfoto bij de evenaar

Foto van de groep bij de evenaar. Van links naar rechts.
Staand: Stephanie, Neshla, Marga, Leo, Corina, Eize, Stefan, Bouke.
Zittend: Gerald, Cor, Edwin, Elke.

In het najaar van 2012 gaat een lang gekoesterde wens in vervulling, een reis naar Afrika! In eerste instantie wilde ik eigenlijk naar Kenia of Tanzania, maar per toeval kwam ik op een website terecht over Oeganda en was ik al snel verkocht. Naast de safari’s heb je hier namelijk de mogelijkheid om chimpansees en berggorilla’s in het wild te zien. Ook is dit onze eerste groepsreis. Oeganda is een oude kolonie van Engeland en bijna iedere inwoner spreekt hierdoor Engels, wat erg prettig is.

groepsfoto bij Murchison falls

Nog een groepsfoto, dit keer bij Murchison Falls National Park. Van links naar rechts.
Staand: Ranger James, Stephanie, Bouke, Neshla, Stefan, Corina, Eize, Marga, Leo, Elke, Ranger
Zittend: Edwin, Cor, Gerald.

Voordat het zover is, is het nog even spannend omdat een maand voor de vertrekdatum een uitbraak van het Ebola-virus in het land is. Gelukkig voor ons is deze op tijd voorbij en kunnen we met een gerust hart vertrekken. Het zal een reis worden die misschien nooit meer overtroffen zal worden. Niet alleen hebben we een hele leuke groep, maar alles blijkt mee te zitten deze reis, van het weer tot aan de dieren die we zullen waarnemen.

Paardrijsafari in lake Mburo

Voor het eerst in mijn leven zit ik op een paard tijdens een paardrijsafari in Lake Mburo. Op de achtergrond een aantal Grantzebra's (Grant's Zebra, Equus quagga boehmi). Dit is een ondersoort van de zebra.

De reis zal uiteindelijk 236 vogelsoorten, 41 zoogdieren, 11 reptielen en 4 amfibiën opleveren. Een ongelooflijk aantal die alle andere reizen tot nu toe zal doen verbleken.

Groepsfoto na gorillatrekking

Een groepsfoto na het voltooien van de gorillatrekking in Bwindi National Park.