• Facebook icoon
  • Twitter icoon
  • Linkedin icoon
  • Flickr icoon
  • Email icoon
Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto Slideshow-foto

Reisverslag Thailand en Laos

Inleiding

Na een aantal jaar niet op vakantie te zijn geweest of zon-, zee- en strandvakantie besluiten mijn vriendin Stephanie en ik in 2011 onze eerste verre reis te maken. Onze bestemming is Thailand met een uitstapje naar Laos. Ondanks dat dit landen zijn met een rijke cultuur verheug ik mij met name op de mooie natuur. Een aantal weken voor de vakantie heb ik al een vogel-, reptielen- en zoogdierenboek aangeschaft en internet afgestruind naar de mooie plekjes die op onze route liggen.

Mekong rivier

De oversteek naar Laos over de Mekong rivier.

We weten grofweg de route die we af willen gaan leggen maar verder is alles nog een verrassing. We zullen beginnen in Bangkok en van daaruit vliegen naar Chiang Rai om het noordwesten van Thailand een beetje te verkennen. Hier zullen we ook een uitstapje maken naar Laos waar we twee dagen mee zullen doen met de “Gibbon Experience”, een geweldig hiking-avontuur in de regenwouden van Laos. Daarna gaan we richting Chiang Mai en zullen na een paar dagen vliegen naar Phuket om van daaruit weer de boot te pakken naar het vaste land. Na een week vliegen we dan vanaf Krabi weer terug naar Bangkok.

Tiger kingdom in Chiang Mai

In Chiang Mai bezoeken we de "Tiger kingdom", hier op de foto met een volwassen tijder die met een kokosnoot speelt.

Speciaal voor deze vakantie heb ik een nieuwe camera aangeschaft waarmee ik ver in kan zoomen, maar ook goede macro-foto’s kan maken, namelijk de Sony DSC HX-100V. Deze camera maakt zeker niet zulke mooie foto’s als een spiegelreflexcamera maar toch zijn de foto’s van erg goede kwaliteit en heb ik tijdens onze reis in elk geval geen gedoe met lenzen verwisselen.

Elephant nature park met Lek Chailert

Een bezoek aan het "Elephant nature park" in Chiang Mai, hier samen op de foto met Lek Chailert, de oprichtster van het park, bekende van televisie.

Het zal een prachtige reis worden waarin we erg veel zullen zien. Bovendien heeft het reisvirus ons na deze vakantie te pakken gekregen en spreken we af vanaf nu elk jaar minstens eenmaal op vakantie te gaan, het liefst naar een mooie verre bestemming. Ook zie ik deze vakantie erg veel nieuwe diersoorten. In totaal zijn het vogelsoorten, zoogdierensoorten, reptielensoorten, amfibiënsoorten, vissensoorten, insectensoorten.

Bouke de Graaf, Stephanie Kluiters, David Mariën en Vicky Vermeulen

Aan ons bezoek aan Thailand houden we een leuke vriendschap over met David en Vicky uit België.